Адвокатът на Николай Русинов: Аз го накарах да откаже полиграфа

share

Николай Русинов не е в много добро състояние на духа. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ Иво Найденов, адвокатът на втория заподозрян за убийството на Яна Кръстева. Вчера прокуратурата обяви, че няма доказателства Русинов да е причинил смъртта на жената в Борисовата градина. Аз го посъветвах да откаже полиграфа, за да не се злоупотреби с неговото състояние. С цялото ми уважение към психолозите на МВР аз нямам познания какво точно показва тази машина. В същото време Николай Русинов беше изморен заради пътуването, заяви Найденов.

Криминалистите са направили оглед на тялото на мъжа и не установиха одрасквания. Сексуалният контакт между Русинов и Яна Кръстева е бил напълно доброволен, добави адвокатът. Той отказа да съобщи защо неговият клиент си е тръгнал, докато Яна все още е спяла.

Ситуацията е конфузна и лична, но Русинов е дал обяснения защо го е направил, категоричен е адвокат Найденов. Той отхвърли версията на градския прокурор Николай Кокинов, че Николай Русинов е избягал панически от България. Той е пътувал за Румъния по предварителна уговорка във връзка с негов бизнес проект и едва след няколко дни е разбрал, че е обявен за национално издирване, категоричен е Найденов.

На разследващите са предадени СИМ – карта и лаптоп, от който допълнително ще се извлекат доказателства, че Русинов няма отношение към смъртта на Яна.

Водещи новини

Още новини