Искат 7 г. затвор за полицая - изнасилвач от Благоевград

Интернет
share

Прокуратурата в Благоевград иска 7 години лишаване от свобода за обвинения в брутално изнасилване на млада жена бивш полицейски инспектор Васил Бойчев. За тежкото наказание пледира прокурор Борислав Ковачки пред тричленен съдебен състав, председателстван от магистрата Татяна Богоева.

Жертвата на престъплението Роза Манова - съседка на Бойчев в благоевградския квартал "Еленово", претендира за обезщетение в размер на 50 000 лева. Правата й в съдебната зала отстоява адвокат Красимир Аврамов.

Процесът срещу изхвърления неотдавна от системата на Областната полицейска дирекция Бойчев продължава и към този момент. Към 19.00 часа завършиха пренията на прокурора и двамата адвокати. Защитата на обвиняемия, адвокат Любен Панайотов, пледира повече от четири часа за оправдателна присъда. Според него липсват доказателства за извършено от Бойчев престъпление. Деянието не било доказано и от изготвените множество специализирани експертизи, категоричен е Панайотов.

Очаква се съдът да произнесе присъдата късно тази вечер. Делото е закрито за представители на медиите.

Адвокат Панайотов изтъкна, че Бойчев и Роза са осъществили доброволен полов акт, а не както се сочи от обвинението, че е имало жестоко малтретиране и причиняване на телесни травми.

Васил Бойчев е осъществил тежкото престъпление със сила и цинизъм на 24 септември миналата година. Заплашил жертвата си, че ще я нареже на парчета и ще я хвърли в реката на рибите, ако разкаже за случилото се в полицията. Срещу бившия униформен са свидетелствали още две други жени, сочи в обвинителния акт прокурор Ковачки.

Според показанията на малтретираната Роза, Бойчев я закарал в района на парк "Бачиново" край Благоевград. Там той осъществил грубо сексуално насилие, при което получила и наранявания на пръстите на крака, в опит да избяга от колата му.

Водещи новини

Още новини