Прокуратурата връща Боевски у нас

share

Прокуратурата може да върне у нас осъдения Гълъбин Боевски. Това твърдят магистрати, запознати със случая, пише "България Днес".

Олимпийският шампион в момента излежава присъда от 9 години и 4 месеца за трафик на кокаин в Бразилия. Още по време на процеса българските власти поискаха той да излежи присъдата си у нас. Бразилските магистрати веднага отговориха, че това е невъзможно заради липсата на договор за правна помощ между двете страни, който да позволява трансфера. Оказа се, че все пак има възможност Боевски да се върне в България. Според запознати Специализираната прокуратура обмисля дали да не се възползва от откритата възможност, твърди вестникът. 

Според изданието повод за това искане щял да бъде разбития бардак, помещаващ се в нощен клуб.Негов собственик и до сега е Боевски чрез фирмата си "Скандал ВИП". В началото на февруари спецченгетата от ГДБОП атакуваха бара с претенциозно име "Скандал" в столичния хотел "Шератон. От събраните доказателства стана ясно, че макар и в затвор в Бразилия, Боевски продължава да е в схемата с платена любов. След залавянето му, ежедневните дейности са поети от негови авери, а той получава част от парите.

Макар събраните доказателства да уличават олимпийския шампион, от прокуратурата не са решили дали да повдигнат обвинения на Гълъбин Боевски. Повод за колебанието е, че разследването може да се забави много.

Водещи новини

Още новини