Брендо не иска в България

share

"Банев не иска в България! На този етап той няма да си идва. Това е неговото желание - да остане тук, в Италия, докато делото му приключи. Ситуацията е много деликатна. Ние, неговите защитници, също смятаме, че е по-добре той да остане тук." Това заяви адвокат Серджо Спаньола, пише "България днес".

Той и колегата му Марио Бруза защитават Брендо пред съда в Италия. Там соченият за "кокаинов крал" е подсъдим за трафик на 40 тона дрога годишно през Италия. Следващото заседание по това дело е след три седмици. " Отлагането на заседанието няма нищо общо с отвличането на дъщерята на Банев. Датата е сменена заради съдията. Заседанията ще се проведат през април", обясни още Спаньола.

Днес ще се проведе заседание и в Софийски градски съд, на което магистратите трябва да решат дали да пратят Банев и на румънските власти. Според изданието българските адвокати на Брендо ще изтъкнат като основен мотив той да не бъде пращан в Румъния отвличането на дъщеря му Лара. Юристите ще поискат да не бъде предаван на властите в Букурещ до намирането на детето.

Водещи новини

Още новини