Мистър България на свобода срещу 5000 лв. (галерия)

Булфото
share

„Мистър България 2003" Мирослав Йончев, който е обвинен, че е набирал манекенки за сексуслуги заедно с Антон Петров-Хамстера, излиза на свобода. Това реши Софийският градски съд. „Мистър България 2003" ще бъде пуснат под гаранция от 5000 лева, пише "24 часа".

Съдът мотивира решението, че има обосновано предположение, че Йончев е извършил престъплението, в което е обвинен, но няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Също така той има постоянен адрес, както и дете на почти 2 години.

Освен това в ареста той е прекарал 8 месеца и 15 дни, в които обаче нови доказателства не са представени, което според магистратите също е предпоставка мярката му да бъде изменена в по-лека от задържане под стража.

Прокурорът Милко Момчев пък заяви, че няма да обжалва решението на съда. Той счита, че тази мярка съответства, както на тежестта на обвинението, така и на събраните доказателства.

По време на заседанието стана ясно, че през март или април Йончев ще се изправи очи в очи с Ралица Тодорова и ще оспори казано от нея.

Припомняме, че Йончев заедно с подсъдимия по делото "Октопод" Антон Петров-Хамстера и шофьора му Цвятко Цветков бяха задържани в края на юни. Преди това „Мисис България 2008" Ралица Тодорова свидетелства, че тримата набират модели за проститутки.

Те ги предлагали на ВИП клиенти срещу сумите от 600 - 1000 лева. На заседанието присъства и съпругата на Мирослав Йончев - Симона. В съдебна зала стана ясно още, че докато бил в ареста „Мистър България 2003" е претърпял лична загуба. Бабата му е починала, а от Съдебна охрана отказали да го конвоират до погребението. След като излиза на свобода, Йончев ще може да отпразнува рождения ден на сина си Стоян, който днес става на 3 години.

Водещи новини

Още новини