Искат 250 000 лв. кръвнина от ченгето-касапин Менашки

share

200 000 лв. кръвнина за убитата си дъщеря Мария Златанова поиска баща й Максим в Бургаския окръжен съд днес. 32-годишната красавица бе зверски заклана в Слънчев бряг през септември м.г. от експолицая Михаил Менашки.

Приятелят на жертвата Симеон Куминков, който също бе ранен в мелето, поиска 50 000 лв. кръвнина. Делото срещу Менашки тръгна без разпи на свидетели - по съкратената процедура, според която присъдата се редуцира с една трета. Предстои следобед да бъдат чути пледоариите на страните по делото.

Бащата и приятелят на убитата Мария бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци от председателя на съдийския състав Стефан Стойков. Очаква се по-късно днес Менашки да даде обяснение пред магистратите. Дълго време той не признаваше за убийството, направи го броени дни преди внасянето на обвинителния акт в съда.

В самото начало на процеса, който започна в 10 ч., дойдоха няколко свидетели, между които колеги на убитата Мария , която беше управител на бара в хотел "Гларус" в Слънчев бряг. Братът на жертават обаче не се яви и съдът го глоби със 100 лв. В сградата на Темида не се появи и 17-годишната Маргарита Митева - фаталната приятелка на Менашки, която, според разследването е подтикнала бивщия полицай към зловещото убийство.

Моделката Маргарита яростно ревнувала приятеля си от хубавата Мария и подозирала, че полицаят изпитва чувства към нея. В нощта срещу 3 септември, когато празнувала рождения си ден в къща в Кошарица, Маргарита спретнала смразяващ скандал на Менашки и го заплашила, че ще се самоубие, ако не накаже по някакъв начин Мария.

За да угоди на любимата си Михаил отишъл до хотела в Слънчев бряг, в който работела Мария и я причакал на малък страничен паркинг. Когато барманката и приятелят й Симеон Куминков от Несебър се качили в джипа му, Менашки нападнал Мария с нож. Нанесъл няколко удара в гърдите на жената, един от тях попаднал в сърцето й. Симеон, който е футболист, се опитал да защити приятелката си, но Менашки го намушкал в ръката. Мария издъхнала няколко минути след клането.

Водещи новини

Още новини