Над 10 000 поискаха съд за делегатите от ДПС, пребили Октай

share

Над 10 000 подписа с искане за съд за делегатите, удряли Октай Енимехмедов, внесоха при главния прокурор представители на граждански комитет „Равни пред закона”.

Спорех тях освен за Енимехмедов, наказание трябва да има и за тези, които му нанесоха побой по време на конгреса на ДПС миналия месец, информира Нова телевизия.

Хората, подкрепили искането до главния прокурор, настояват всички да са равни пред закона, независимо от пола, етническата и религиозна принадлежност или общественото им положение. Представителите на гражданския комитет са убедени, че делегатите ще бъдат подведени под наказателна отговорност и изразиха учудването си, че прокуратурата все още не се е самосезирала по случая.

Веднага след като нападна Ахмед Доган с газов пистолет по време на конгреса на Движението за права и свободи, върху младия мъж с ритници и удари се нахвърлиха няколко души.

Впоследствие в интернет хиляди се обявиха за равни права пред закона. В събота в няколко града в страната се проведоха и протести в защита на тази кауза. На тях обаче присъстваха малцина.

Водещи новини

Още новини