Рецидивист остава в ареста за кражба на ракия

share

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на 36-годишен мъж, обвиняем за извършена кражба от избено помещение в кв. "Младост".

Спрямо 36-годишния Ж.Г. е предявено обвинение, че на 22 януари тази година, чрез счупване на патрона на входни врати към избено помещение, били отнети значителни количества ракия в туби, както и два акумулатора. При кражбата е използвано моторно превозно средство.

36-годишният Ж.Г. има предходна съдимост и множество налагани наказания (предимно за престъпления срещу собствеността), част от които той е търпял ефективно. Настоящата кражба се явява извършена и в условията на опасен рецидив.

Съдът прие, че от събраните до момента гласни и други доказателства категорично може да се обоснове предположението за авторство на деянието. Независимо от оказаното съдействие от страна на обвиняемия и факта, че по-голямата част от инкриминираните вещи са били възстановени на пострадалото лице в хода на досъдебното производство, той ще търпи мярката си в ареста. Съдът счете, че има реална опасност, ако Ж.Г. остане на свобода - да извърши друго престъпление или да се укрие.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Водещи новини

Още новини