Оправдаха кметa на Ямбол по всички обвинения

Булфото
share

Ямболският окръжен съд оправда днес кметът на общината Георги Славов по всички повдигнати му обвинения. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок.

Прокурорът по делото декларира намерението си да обжалва решението на съда, а кметът Георги Славов изрази задоволството си от решението. Георги Славов бе обвинен в длъжностно престъпление и ощетяване на общинския бюджет с близо 1,4 млн. лв. Според прокуратурата Славов еднолично и без решение на Общинския съвет е назначил управител на едно от общинските дружества. По-късно същият този управител, отново без решение на Общинския съвет, подписва договор за учредяване на граждански дружество със сливенска фирма, в която е имал дял Славов, преди да стане кмет.

Гражданското дружество печели обществена поръчка за озеленяване и почистване на града за над 3,5 млн.лв. Прокуратурата обвинява кмета, че е нарушил Законите за общинската собственост, за обществените поръчки, за бюджета и местното самоуправление. Това е трета оправдателна присъда за ямболския кмет.

Водещи новини

Още новини