Съпредседателят на Атлантическия съвет Иван Анчев: Израел ще се стреми към деескалация на конфликта

  • 03 октомври 2024 21:04

  • 404
  • 1
Съпредседателят на Атлантическия съвет Иван Анчев: Израел ще се стреми към деескалация на конфликта
©

Ситуацията в Близкия изток е сериозна. Русия имаше нужда от отклоняване на вниманието след успешната лятна операция на украинската армия. Това накара Русия да провокира чрез Иран атаката на "Хамас" от 7 октомври 2023 г. Това провокира удар на Израел в Ивицата Газа. Израел е в много специфична позиция. Това коментира съпредседателят на Атлантическия съвет в България Иван Анчев в предаването "Денят ON AIR".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2898

Според него Израел се интересува от световното мнение и не иска да поема репутационен риск. По думите му администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е колеблива по темата с Израел, а Саудитска Арабия, Египет и Бахрейн имат сдържана позиция. Анчев е на мнение, че Израел и Западният свят искат да запазят разумни граници, но да не изглеждат слаби.

"Израел ще се стреми към деескалация на конфликта. Не трябва да се преекспонират заплахите, за да не се създава чувство за несигурност. Имаме много добро ниво на сътрудничество с нашите международни партньори. България има заплахи пред своята сигурност, но по линия на контратероризма не трябва да правим своеволни изказвания. Спящи клетки има навсякъде по света. Считам, че ние сме подготвени и имаме ресурса да противодействаме на подобен тип заплахи", каза Анчев пред Bulgaria ON AIR.

Не дали или кога - въпросът е колко силно Израел ще удари Иран

Гостът засегна темата и с купуването и продаването на гласове у нас, като подчерта, че МВР трябва да се бори и да установи тези лица.

"Продаването на гласове е огромна язва в нашето общество. Има отдели, които не си вършат работата, щом допускат да има пробив в обществената структура. Трябва да се знае кои са тези мрежи. Щом не се превежда в действие, значи няма лидерска воля или има някакво притеснение, или има нежелание. И двете са недопустими. Вярвам, че в един момент системата ще се изчисти от всички зловредни елементи и ще дойдат хора, които поне се опитват да си вършат работата. Ако има ясна политическа подкрепа за изяло нови лица в МВР, има някакъв шанс", посочи Анчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.03 | 21:22

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини