Съдът остави в ареста трафикант на хора

share

Окръжният съд в Плевен днес наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 30-годишния И.Я. от Плевен за пране на пари, придобити от трафик на жени с цел проституция в Германия.

Окръжната прокуратура е повдигнала обвинение вчера срещу И.Я. за това престъпление. Досъдебното производство се води от 15 октомври т.г. срещу двама извършители. То бе образувано в резултат на съвместен българо-германски екип на прокуратурата и дирекцията на ДАНС в Плевен и от прокуратурата в Бремен и Федерална криминална служба. Разследват се престъпления, извършени от група български граждани за трафик на жени с цел проституция в Германия.

Арестуваният И. Я. е получил в България от Германия за периода март 2009 г.-август 2011 г. чрез 42 финансови операции по система за разплащания "Уестърн Юнион" 43 145,61 лева. Пари, които е знаел, че са придобити чрез "трафик на хора ". За това има присъда от 16 март т.г. от Областния съд в Бремен. Същият е изпратил за периода април 2008 г.-август 2011г. от Германия в България чрез същата разплащателна система 44 671,16 лв.

Спрямо задържания в Германия е издадена Европейска заповед за арест. Предаването му е отложено с решение на Плевенски окръжен съд, уточниха от прокуратурата.

Водещи новини

Още новини