Оставиха в ареста младеж, разследван за наркотици

share

Окръжен съд - Добрич потвърди наложената на 27-годишния Севен М. К. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по бързо полицейско производство за това, че 13 декември в Добрич без надлежно разрешително е придобил и държал високорисково вещество канабис. Същия ден Районният съд му е наложил най-тежката мярка за неотклонение и Севен К. обжалва този акт.

Двамата му адвокати настояват, че задържането под стража не е необходимо, тъй като подзащитният им е признал вината си. Те посочват, че намереното в него количество наркотик е минимално. Севен К. има постоянен адрес и семейство, което се нуждаело от грижите му. Той бил осъзнал отговорността на стореното.

Представителят на Окръжна прокуратура се противопоставя на искането. Той посочва, че престъплението е извършено в изпитателния срок на условна присъда. Севен К. търпи и наказание пробация, наложено му с друга присъда.

Като взеха предвид доказателствата по делото и становищата на страните, Окръжните магистрати потвърдиха наложената на Севен К. мярка за неотклонение.

Той има основно образование, безработен е, осъждан.

Водещи новини

Още новини