Галя Гугушева ще мълчи до приключване на проверките (видео)

share

В 9.30 ч. днес отказалият се от номинацията кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева дойде във Висшия съдебен съвет, за да бъде изслушана заради сигналите, подадени срещу нея, предаде репортер на Novini.bg.

На въпросите на насъбралите се журналисти тя заяви, че няма да коментира нищо до приключване на проверките по сигналите. "Няма нещо в моя живот, което да ме притеснява", каза единствено Гугушева.

На изслушването е поканен и адвокат Петър Ванев, автор на два от сигналите. Според сигнала, подаден от пловдивския адвокат, има съмнения, че Гугушева е замесена в схема за пране на пари, както и в осъществяване на скрита търговска дейност. Според Петър Ванев, има факти, уличаващи прокурорката в съмнително придобиване на значителни доходи, както и на десетки имоти в София и провинцията.
От данните, които той е събрал, става ясно, че семейни фирми на фамилията Гугушеви въртят помежду си милиони левове под формата на заеми или дарения. Сложната финансова схема е между Гугушева, нейната майка и сина й, които взаимно си дават кредити и дарения в размер на стотици хиляди левове.

Вчера Гугушева официално се отказа от номинацията си за конституционен съдия. Въпреки че вече не се бори за конституционния съд, ако се докаже, че е извършила престъпление, тя трябва да напусне съдебната система и може да бъде съдена.

Водещи новини

Още новини