Скандал в Шумен! Арест на шофьор заради скоба за кола

share

Арест на шофьор заради скоба за блокиране на кола предизвика скандал в Шумен и стана най-коментираната тема в града, пише в. "Монитор".

Мъжът бил закопчан от общинското предприятие “Паркинги и гаражи”, след като паркирал неправилно. 43-годишният Димитър Д. знаел обаче, че скобите вече са забранени в Шумен, откачил си я от буса и се прибрал вкъщи заедно с нея. След 30 минути скобаджиите, с които се вози и полицай, минали отново и нямало следа както от колата, така и от жълтото съоръжение. Издирили нарушителя на домашен адрес и отишли да си търсят блокиращото устройство. Взели да се пазарят, че ако си плати за деблокиране, няма да му пишат акт или фиш. Шофьорът отказал и бил задържан.

Случаят нямаше да е скандален, ако миналия четвъртък Общинският съвет в Шумен не беше отменил наредбата за организация на движението в града, която позволяваше да се слагат блокиращи устройства навсякъде в града. Наредбата беше атакувана по съдебен ред от адвокат Гергана Великова, защото по Закона за движение по пътищата скоби може да се слагат само в платените зони за паркиране на коли, чиито водачи са отказали да платят. Според “Паркинги и гаражи” обаче новите поправки влизали в сила едва на 20 декември и дотогава можело да блокират, независимо че законът забранява.

Водещи новини

Още новини