Пред съда в Пазарджик: "За България - свобода или смърт" (аудио)

share

Нашето присъствие тук е да покажем на обществото, че в България има нетърпимост към идеите на радикализма, заяви пред сградата на съда в Пазарджик лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, предаде репортер на Novini.bg.

По думите му още в самото начало този процес се използва за политически цели от страна на ДПС. Това не е съдебен процес срещу мюсюлманите в България, каза още Карачаканов, който припомни декларацията на ДПС, прочетена в Народното събрание още в началото на делото. Карачанов обобщи, че процесът е срещу хората, проповядващи радикален ислям и България е светска държава и никой няма право да променя този конституционно установен ред. Пред присъстващите Каракачанов заяви, че отсъствието на мюсюлманите пред сградата на съда в Пазарджик е една малка победа за светския характер на страната ни.

Няма българско село, няма български квартал, който да граничи с циганите и да не се намира в състояние на гражданска война, заяви на протестния митинг пред сградата на съда в Пазарджик зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Радикалният ислямизъм не е религия, той е политика за отбелязване на граници, каза още Джамбазки. През мегафон зам. председателят на войводите обяви, че основата на българската държава е заплашена, защото радикалният ислямизъм ще даде политическите аргументи и мотиви да се води гражданска война.

Поредното заседание по делото за радикален ислям започна в 9 часа. Минути преди това, пред сградата на съда се събраха около 200 привърженици на Атака и ВМРО, които се обявиха за спокойната работа на българския съд. Със скандирания „За България-свобода или смърт” и патриотични песни, привържениците на двете организации изразиха твърдата си позиция, че ще бъдат в Пазарджик до приключване на съдебния процес срещу 13-те имами.

Делото продължава с разпит на трима свидетели със защитена самоличност. Пред съда ще бъдат призовани и вещи лица.

Водещи новини

Още новини