Министерството на земеделието обеща да осигури ски сезона на Витоша

share

Министерството на земеделието и храните ще гарантира функционирането на ски съоръженията и пистите на Витоша, но софиянци няма да получат това, което заслужават – обновени и модернизирани ски писти и съоръжения. Това заяви пред журналисти министър Мирослав Найденов.

Той бе помолен да коментира изказването на премиера Бойко Борисов, че и тази зима софиянци ще останат без ски писти заради промените в Закона за горите.

Министерство на земеделието и храните e в контакт с "Витоша ски" АД, със Столичната община, с Югозападното предприятие и е договорен сезонът, но той няма да бъде по-различен от минали години, обяви по този повод Мирослав Найденов.

Найденов на практика потвърди позицията на премиера, като обясни, че това е така, защото министерството отстъпи пред протестите на природозащитниците, за да не ескалира напрежението, но последиците от това са, че съоръженията остават в старото си недобро състояние, пише "Дневник". "Това е един от примерите, когато едно малцинство от 1000 – 2000 души може да наложи мнението си на 1.5 млн. столичани", коментира министър Найденов.

В началото на лятото стотици хора блокираха "Орлов мост" като част от протестите си срещу Закона за горите. По това време парламентът беше разрешил строежа на ски съоръжения. По време на протестите президентът Росен Плевнелиев наложи вето на закона, след което парламентът се съобрази с критиките му към закона и направи промени в него.

Водещи новини

Още новини