Синята коалиция: Само в Абсурдистан Борислав Михайлов може да иска втори мандат

Булфото
share

По време на днешния парламентарен контрол депутатът от Синята коалиция Михаил Михайлов попита спортния министър Свилен Нейков какво прави държавата по проблема с черното тото.

"В Европейския парламент вчера холандски депутат заяви, че проблемът с уговарянето на мачове е сериозен. Беше казано, че в Източна Европа, включително и в България, престъпниците са се внедрили във федерациите и използват печалбите за прикриване на други незаконни дейности. Самият председател на БФС Борислав Михайлов заяви, че има 15-16 сигнала за уговорени мачове. По темата говори и Христо Стоичков, който каза, че БФС е настоявал за съмнителните приятелски мачове с Естония и със Саудитска Арабия. Трябва да се знае какво се случва в БФС, защото за 7,5 млн. българи е ясно и е публична тайна, че Съюзът е разяждан от корупция. Борислав Михайлов обаче каза, че ще се кандидатира за втори мандат, като изрази убеденост, че има подкрепата на спортния министър. Това може да се случи само с Абсурдистан. Контролът от страна на министерството е никакъв", каза Михайлов.

Свилен Нейков заяви, че знае за констатациите на холандския депутат, но посочи, че поставянето на България в групата на страните с черно тото не е коректно, тъй като при всички проверки не са открити доказателства за това. Министърът заяви, че Спортното министерство и МВР са изготвили списък от мерки срещу уговарянето на мачове. Нейков подчерта, че не може да спре Борислав Михайлов да се кандидатира за втори мандат като председател на БФС и отново увери, че държавата води борба срещу черното тото.

Водещи новини

Още новини