Волен Сидеров: Радикалният ислям в България е реалност

share

Радикалният ислям в България е реалност, заяви при посещението си днес в Сливен лидерът на партия Атака Волен Сидеров.

По думите му това представлява сериозна опасност за българската идентичност и срещу това трябва да се действа с всички сили на държавата. Той заяви, че се надява да не бъде упражнен натиск върху съда в Пазарджик и наистина да бъде приложен закона. Главното мюфтийство стана гнездо на радикален ислям, каза още Сидеров. По думите му това станало след избора на новия главен мюфтия Мустафа Хаджъ, който бил преминал през школовката на ислямските фондации.

Той попита защо и как финансовото министерство е опростило милиони задължения на мюфтийството към държавата. Според него това означавало, че между мюфтийството и държавата има сключена сделка. Волен Сидеров каза още, че е необходима широка коалиция
на националистическите партии в България. Като евентуални коалиционни партньори на Атака, той посочи ВМРО и БНРП, но призова към обединение и всички националистически фракции в страната. Той заяви, че се опасява от купуване на гласове и фалшифициране на предстоящите избори.

Сидеров се срещна днес с граждани на Сливен и Котел, като представи и своята книга "Основи на българизма". Той съобщи, че е сменен областният координатор на местната структура на партията - Иван Иванов, който е и заместник-председател на Общинския съвет в Сливен. На негово място е бил избран Димитър Димов, който е и член на националното ръководство на партията.

Водещи новини

Още новини