"Атака" и ВМРО стягат митинг заради мюсюлманите пред съда в Пазарджик (аудио)

share

Партиите "Атака" и ВМРО-БНД организират митинг-шествие на 29 октомври в Пазарджик, когато ще бъде подновено делото срещу  13-те, обвинени в проповядване на антидемократична идеология.  Това обявиха на съвместна пресконференция в града лидерите на  партиите - Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

Целта на проявата е да покажем обществена реакция срещу струпването на мюсюлмани пред сградата на съда в Пазарджик,  докато се провеждат заседанията по делото, посочи Каракачанов. По думите му подобно нерегламентирано събиране на голяма група  хора оказва натиск върху работата на съда. Той допълни, че е изпратено писмо до кмета на Пазарджик Тодор Попов с искане да не бъдат допускани нови масови струпвания пред сградата на съдебната палата. Искаме да бъде осигурена спокойна работа на  съда, както и да покажем,че България е светска държава, каза още лидерът на ВМРО-БНД.

Волен Сидеров съобщи, че се водят разговори с ръководството на Националния фронт за спасение на България, които също имат  разрешение за провеждане на шествие в същия ден, за да се обединят двете прояви. Радва ме единението на  националистическите формации около една кауза, коментира лидерът на Атака. Той посочи, че заедно с Каракачанов ще присъстват на  митинга.

В Пазарджик днес двамата политици са имали среща с ръководството на полицията, за да бъдат обсъдени мерките за  недопускане на провокации по време на шествието.

Водещи новини

Още новини