Депутати от ГЕРБ скачат на Дянков

share

Напрежението между депутати от ГЕРБ и финансовия министър Симеон Дянков все повече нараства, пише в. Преса.

Според народните избраници Дянков вреди на партията с непопулярните си мерки и то точно преди изборите. Никой обаче не смее да му се опълчи публично. Депутатите са недоволни, че министърът не се консултира с тях за новите данъци, които предлага. Никой от недоволните не иска да бъде цитиран, когато говори с журналистите.

"Ако гледаме икономическата логика, аз съм съгласен да се облагат лихвите по депозитите. Твърде много обаче ще ми дойде да се сложи данък върху печалбите от фондовата борса и хазарта", е казал депутат от ГЕРБ, пожелал анонимност. Запознати твърдят, че в управляващата партия вече се оформят групи "против" и "за" Дянков. Опонентите се опасяват, че той ще срине рейтинга на ГЕРБ преди изборите с крайно непопулярните фискални мерки. Защитниците на Дянков контрират, че той разсъждава единствено като икономист, а не като политик.

Недоволните ГЕРБ-ери се страхуват от финансист номер едно. Единствено заместник-председателя на бюджетната комисия Димитър Главчев си позволи лека критика. Настройката срещу Дянков си пролича при последното заседание на бюджетната комисия. От нея настояват да се разкриват да се декларират лихвите по влоговете, нещо което противоречи на уверенията от Министерството на финансите.

Водещи новини

Още новини