Симеон Дянков се срещна с президента на Виетнам

share

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков се срещна днес в Ханой с президента на Виетнам Чьонг Тан Шанг, предаде виетнамската държавна информационна агенция ВИА.

Шанг е изразил убеденост, че посещението на Симеон Дянков ще допринесе за укрепване на традиционното приятелство и многостранно сътрудничество между двете страни. Виетнамският президент обяви, че се надява да посрещне българския си колега Росен Плевнелиев на визита в страната в началото на следващата година. Шанг поиска от България подкрепа за укрепване на отношенията на Виетнам с Европейския съюз и по-конкретно за ратифициране на споразумението за партньорство и сътрудничество, за сключване на спогодба за свободна търговия. Виетнам на свой ред желае да служи като мост за засилване на връзките между България и страните от Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН), отбеляза той.

Симеон Дянков запозна своя домакин с резултатите от сътрудничеството между София и Ханой в областта на образованието и обучението, културата и транспорта. Според вицепремиера и министър на финансите много български компании са заинтересовани от виетнамския пазар и се надяват на благоприятни условия за развиване на бизнес в тази държава.

Водещи новини

Още новини