Иван Костов: ГЕРБ крият нарушения по случая "Мирослава"

Булфото
share

Управляващите се опитаха да изградят политическа закрила и да скрият лицата, които са извършили закононарушения при случая „Мирослава”. Това каза съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов в парламента при обсъждането на доклад на временната анкетна комисия за проучване на случаи на полицейско насилие.

"Властите не са спазвали изискванията на законите на страната и са нарушени права на български граждани, което е довело до неразкриване на смъртта на Мирослава и до смърт на основен свидетел. Има нарушения на Закона за МВР. Без да има компетенции да дава указания и да извършва действия по разследването ГДБОП извършва свои самостоятелни оперативно-издирвателни действия, които не са част от официалното разследване и които водят до пълен саботаж на самото разследване. Недопустим е опитът на Станимир Флоров без да съгласува изявлението си с разследващия окръжен прокурор на Перник да твърди, че основната версия в ГДБОП по случая е, че момичето само е напуснало България. Не говорим за отвличане. Това са негови думи. Той произвежда фалшива следа. Благодарение на смелостта на семейството на Мирослава се стигна до нещо като развръзка, която после е саботирана.
Смъртта на основния свидетел Стойчо Стоев е след нарушаване на закона. Служители на ГДБОП влизат на адрес без следователи, каза депутатът. Кого прикрива полицията, в частност ГДБОП и Станимир Флоров", попита лидерът на ДСБ.

"Семейството твърди, че само е стигнало до извода, че 5 души са замесени в отвличането и смъртта на Мирослава. Никой не вярва, че това отвличане е за пари", каза още Костов.

Водещи новини

Още новини