Цветанов: ДПС и "Атака" създават напрежение в смесените райони

share

В смесените райони се създава напрежение когато идват избори и когато определени политици смятат, че по този начин могат да привлекат повече гласоподаватели. Затова направихме тези пробиви в много от тези населени места, каза пред журналисти в Русе зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, като благодари на всички, гласували за партията в такива райони.

"Защо трябва да се противопоставяме? Това е всъщност угодно на ДПС да смятат, че те могат да монополизират и да държат мюсюлманската общност, а пък „Атака” да могат да провокират поведение, което всъщност да бъде за противопоставяне спрямо българските мюсюлмани. Не искам да участвам в такава политика. Нашата отговорност към всички български граждани – да работим само и единствено, водени от техните интереси", каза Цветан Цветанов и посочи, че с такава политика в смесените райони хората живеят прекрасно.

По думите му се засилва популизмът сред малките партии, които никога няма да могат да влязат в управлението и знаят, че това, което говорят, няма как да се реализира, ако влязат в едно бъдещо управление. "Говоря за „Атака”, говоря за малките партийки, които в момента могат да си говорят каквото си искат. Днес, когато си в опозиция, ти е позволено всичко, защото можеш да говориш, да обещаваш. Ние сме национално отговорна партия. Единственото към което се стремим е да няма противопоставяне между българската общност", каза Цветанов.

Той заяви, че не одобрява противопоставянето на последния парламентарен контрол от страна на Движението за права и свободи.
"Когато говореха за полицейщина и даваха за пример изборите в Туховища и това, което след това видях в агресията на Волен Сидеров, когато ме обвиниха за моето участие в конгреса на Ердоган в Турция. Ние трябва да уважаваме съседите си и трябва да имаме добросъседски отношения с нашите съседи," каза той.

Цветанов даде за пример съвместните действия по охраната на българо-турската граница. "Ако ние нямаме добрата координация, доброто взаимодействие с турското правителство, турското Министерство на вътрешните работи, няма как да реализираме тези политики", заяви той. По думите му в последните дни се усеща осезаем резултат в тази посока и тази нощ няма нито един задържан нелегално преминаващ. Турските власти обаче са задържали девет лица, които са опитали да преминават българо-турската граница.

Водещи новини

Още новини