Дянков очарован от напредъка на сътрудничеството ни с Виетнам

share

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обсъди  вчера в Ханой с виетнамския финансов министър Вьонг Дин Хюе  установяването на по-близки двустранни отношения в областта на икономиката и финансите, предаде виетнамската държавна  информационна агенция ВИА.

Виетнам винаги е придавал важно значение на укрепването на  приятелството и на всестранното сътрудничество с държавите от  Централна и Източна Европа, включително България, подчерта Хюе.  Той отбеляза, че Виетнам силно желае да установи по-близки  отношения с България в областта на икономиката и финансите. Симеон Дянков заяви, че е очарован от напредъка в развитието на сътрудничеството между двете страни. Той увери, че България  ще създаде необходимите условия за засилване на сътрудничеството с Виетнам в областта на икономиката, търговията и инвестициите. Министърът на финансите и виетнамският му колега обсъдиха  въпроси от общ интерес, сред които дълговата криза в еврозоната. Към края на септември България е инвестирала в осем проекта  във Виетнам на обща стойност 30 милиона долара, съобщи Вьонг Дин Хюе, цитиран от китайската държавна информационна агенция  Синхуа.

В същото време виетнамският финансов министър подчерта, че  това число не отговаря на потенциала, който има сътрудничеството между двете страни. Виетнам се надява да получи инвестиции от  България в сферата на пътното строителството. Двустранният стокообмен е достигнал 70 милиона долара миналата година и 35 милиона долара през първата половина на  тази година, посочва Синхуа.

Водещи новини

Още новини