Десислава Атанасова е най-нехаресваният министър

share

Резултатите от национално представително проучване на обществено-политическите нагласи, направено от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) сочат, че министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е с най-висок рейтинг сред хората - с 45% одобрение, следвана от министъра на земеделието Мирослав Найденов с 41% и вътрешния министър Цветан Цветанов с 37%.

В класацията четвъртото място  се полага на културния министър Вежди Рашидов, одобряван от 36% от интервюираните. Външният министър Николай Младенов е на пето място с 35% одобрение.

Положителните оценки преобладават над отрицателните за работата на следните министри: Лиляна Павлова, Мирослав Найденов, Николай Младенов, Свилен Нейков и Томислав Дончев. Работата по усвояването на евросредствата е възприемана от хората като един от успехите на правителството.

За последните месеци делът на интервюираните, които познават работата на министър Делян Добрев, се увеличава. Това обаче води и до увеличаване на неодобрението към дейността му.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е министърът, който в най-голяма степен разочарова българите през изминалите месеци - неодобрението към работата й нараства със 7%.

Силен фактор при формирането на общественото мнение за отделните министри е непознаването на  тяхната работата. Над половината българи нямат мнение за работата на министъра на транспорта Ивайло Московски, на министъра на околната среда Нона Караджова и на министъра на правосъдието Диана Ковачева.

Най-критикувани от хората са ресорите социална политика и финанси.

Проучването е проведено в края на септември сред 1000 пълнолетни граждани в 86 населени места в цялата страна.

Водещи новини

Още новини