БСП размаза ГЕРБ на изборите в Калофер

share

Калофер си има червен кмет, след като на частичния вот във възрожденското градче победи Румен Стоянов, втори останаха НДСВ, а трети - ГЕРБ.

На изборите проведени днес Румен Стоянов е получил почти два пъти повече гласове, отколкото на местните избори през миналата година, заявиха от БСП-Пловдив. Пет жалби за нарушения бяха подадени в ОИК през изборния ден.

И докато в Калофер червените се радват, то повече от 150 жители на козлодуйското село Хърлец са се събрали пред 16-та избирателна секция в селото.

Въпреки че във всички избирателни секции е бил обявен краят на изборния ден, в 16-та секция е извършено преброяването, установени са резултатите и са запечатани бюлетините. Въпреки това част от членовете на секционната комисия и председателят на комисията от ГЕРБ отказвали да попълнят протокола с резултатите, оплакаха се социалистите.

В десет населени места днес се проведоха частични избори за кмет. Това са град Калофер и селата Пиргово, Туховища, Хърлец, Байково, Ивайло, Доброплодно, Батак и в Рогозче.

Водещи новини

Още новини