Сидеров се ожали - Цецка пратила Янев в САЩ, а не пуснала Атака в Русия

share

Председателят на парламента Цецка Цачева е бойкотирала депутатите от „Атака", като е отказала да ги пусне да участват в парламентарни игри, организирани от Държавната дума на Руската федерация. За това се оплака лидерът на националистите Волен Сидеров, като обясни, че по този начин парламентът показва негативно отношение към Русия.

В отговори си до тях председателката на парламента е поискала да кажат кой в каква дисциплина ще се състезава. Въпреки отказа на Цачева, атакистите заминават за Русия на свои разноски, които възлизат на 15-16 000 лева.

„Имаше оформена такава група, под председателството на Огнян Стоичков, който е председател на Комисията по образование, и тази група трябваше да пътува на 4 октомври за четири дни в Москва. В един момент от ръководството на Събранието сложиха резолюция „не" и забраниха това пътуване. Нямаше мотиви. Накрая с голямо усилие успяхме да питаме Цачева защо спира това пътуване. Нейният отговор беше поради финансови съображения. При положение, че руската страна поема хотела и престоя там от нас се иска само билетите да си платим", каза Сидеров.

По думите му в същото време председателят на парламента е дала разрешение и е платила престоя на Яне Янев в САЩ за 10 дни.

Водещи новини

Още новини