БСП: Преместването на митниците е поредната авантюра на Дянков

share

По време на парламентарния контрол депутатът от БСП Драгомир Стойнев попита финансовия министър Симеон Дянков какво се случва с преместването на централната администрация на Агенция "Митници" в Русе. Той напомни, че дори премиерът Бойко Борисов се е обявил против предложението, служителите - също.

Според министъра на финансите идеята му е срещнала широко одобрение в Русе и във всички останали големи областни градове. "Митницата в Русе е най-старата в страната и това е една от основните причини да се избере Русе. Другата основна причина е, че в града има Технически университет, в който се обучават над 12 000 млади  хора в икономически специалности, включително там е и  единственият университет с магистърска специалност по митнически служби. Още от началото на мандата сме предвиждали административната реформа да се осъществява поетапно и да има приемственост", каза Дянков.

Драгомир Стойнев посочи, че не е удачно да се заменят опитни служители с такива, които тепърва ще се учат. "Това неминуемо ще се отрази на събираемостта на приходите в бюджета. Вие заявихте "Който не е съгласен с мен, да се ходи. Това означава ли, че министър-председателят трябва да си ходи? Или Вие трябва да си ходите? Но в случая някой трябва да си ходи. Преместването е спряно и хората са притеснени. Преместването ще се реши на изборите догодина. Ние сме твърдо против тази Ваша идея, която е поредната Ви авантюра", каза още Драгомир Стойнев.
 

Водещи новини

Още новини