Нинова: Използват се европейски пари за партийни цели

share

Правителството на ГЕРБ дели кметовете в страната на свои и чужди. Дели българите на такива, които живеят в общини, управлявани от ГЕРБ и други. Това заяви в Благоевград депутатът от БСП Корнелия Нинова.

Според нея флиртът на министър-председателя Бойко Борисов с кметовете е фалшив. "Прегръща ги за пред камерите и им забива нож в гърба. Заявява, че не прави разлика между кметовете от различни партии, че всички са негови до изборите, но това е лъжа и лицемерие. Истината е, че ГЕРБ налива европейски пари на своите, а реже чуждите", заяви Нинова и в подкрепа на заключението си представи справки от Скдружението на общините за броя на одобрените за финансиране проекти по фонд "Козлодуй", програма "Красива България" и "Енергийната ефективност".

По мерките за енергийна ефективност, специално за улично осветелние през настоящата година, са финансирани 17 проекта в Бургас, 28 са в Пловдив, 26-в София, четири са в Стара Загора и нито един в други общини. По програма "Красива България" за 2012 година също получават пари общини на управляващата партия. Сред тях е и един одобрен проект на Общинската администрация в Разлог, където се ремонтира сградата на училище "Св. Св. Кирил и Методий", посочи депутатът Корнелия Нинова.

"Използват се европейски пари за партийни цели. Иска се победа на следващите парламентарни избори на всяка цена. Така се наказват българите, които са си позволили да не харесват ГЕРБ и да си изберат кадърен кмет от друга политическа партия. Тази година правителството раздава на своите европейски пари, догодина така ще правят с националните. промените в Закона за публичните финанси се цели Симеон Дянков да определя и дирижира бюджета на общините. Отпада съгласувателната процедура между Министерство на финансите и Националното сдружение на общините. Този закон слага край на децентрализацията и дава възможност на управляващите сами да определят кои общини се развиват и кои не", коментира Народният избраник Корнелия Нинова.

Водещи новини

Още новини