Велислава Дърева: Вече не сме момчето за бой на Европа

share

За нас българите поне една победа трябваше да се случи. Тя е безусловна, чиста победа. Така журналистът Иван Гарелов коментира избора на лидера на БСП Сергей Станишев за постоянен председател на Парията на европейските социалисти (ПЕС).

"Според мен България вече трудно може да бъде смятана за държава втора ръка. Все пак лидерът на втората най-голяма политическа формация в Европа е българин. Дори бих казал, че пътят към Шенген ще бъде повече отворен. Това са само част от шансовете, които получаваме", добави той.

Журналистът Велислава Дърева се съгласи с казаното от Гарелов. "Винаги сме били черната овца, момчето за бой на Европа, на нас се е гледало с пренебрежение. На конгреса на ПЕС видяхме, че европейската левица няма такова отношение към България, такова отношение има десницата. Факт е, че български политик досега не е бил избиран на такъв висок пост. Станишев става един от хората, които вземат най-важните решения в Европа", добави тя.

Според нея левицата ще доминира в Европа, тъй като по думите й "хората не са доволни от тоталната доминация на едрия капитал". Дърева заяви, че Станишев е политик от европейски мащаб. Според нея той има успех в ПЕС, тъй като "в Европа политическата енергия е енергия на интелекта, докато у нас - на мускула".

Водещи новини

Още новини