Плевнелиев: Ще открием виновните за атентата в Бургас

share

"Ще открием виновните за атентата на летището край Бургас", каза пред БТВ президентът на Република България Росен Плевнелиев.

"България като демократична държава не може да си позволи бързо да взема решения без да има сигурни доказателства. Убеден съм, че ще разполагаме с такива и ще посочим извършителите", заяви той.

"Достойно е поведението на българското правителство, че не го направи", коментира той и поясни, че всички са очаквали от нас да се оправдаем.

"Има сериозни следи, които водят в определени посоки. Аз мисля, че в следващите седмици службите ще достигнат  до истината за това кои са извършителите", заяви Плевнелиев.

Президентът коментира делото в Пазарджик за проповядване на радикален ислям. По думите му, българската съдебна система е независима и това дело не е срещу мюсюлманите в България.

Държавният глава съобщи с гордост, че поне 30 президенти от целия свят са му стиснали ръката за това, че в центъра на София си съжителстват три религии, защото има православна църква, джамия и синагога.

Водещи новини

Още новини