Далавера! Областният на Варна продаде земя по 3 лв. на квадрат

share

Землището на Осеново е изключително атрактивно за инвеститорите, защото се намира между курортите Албена и Златни пясъци, пише petel.

Цените на парцелите покрай морския бряг, които са в регулация, вървят над 100 евро на квадратен метър. Губернаторът на Варна продава земя край морето срещу 3 лв на квадрат, пише в-к "Твоят ден". Областният управител Данчо Симеонов е продал 5093 кв.м. в землището на аксаковското село Осеново за малко под 17 хил лв. след проведен търг на имота граничещ с морския бряг, за победител е обявена фирма “БГ Естейт”, чийто изпълнителен директор е варненският общински съветник от ГЕРБ Станислав Иванов.

След сигнал срещу сделката окръжна прокуратура е поискала административен съд да я обяви за нищожна, което се е случило през месец август. Мотивите на магистратите са, че земята е държавен поземлен фонд с който може да се разпорежда само земеделския министър. За “Твоят ден” областния управител заяви, че решението вече е обжалвано пред върховния съд. Симеонов твърди, че не е знаел, че съпартиецът му е представител на спечелилата фирма, а цената е резултат от търга.

Водещи новини

Още новини