Фандъкова: Столичани искат разширяване на синята зона

share

Кръстовището на Телевизионната кула се движи в график и до края на месец ноември ще бъде готово. Това заяви в предаването „Добро утро, България“ по ТВ7 столичният кмет Йорданка Фандъкова.

През следващата година строителството ще продължи на Семинарията. Отново ще има затруднения в трафика, но съм спокойна, че хората виждат че правим нещо добро. Следим внимателно как се строи бул. „Бъкстон“, уточни Фандъкова.

По отношение на протестите за синята зона столичният кмет заяви, че общинските съветници са възприели голяма част от предложенията на живеещите в центъра. Доволните от промените в синята и зелената зона обаче не протестират, хората дори искат да се разшири района на зоните, каза Фандъкова. Вече е видно облекчаването на движението и липсата на автомобили, смята столичният кмет като отново припомни, че се откриват нови пешеходни зони с разкриването на археологията под София.

Въведохме рестрикциите след като пуснахме метрото и буферните паркинги, а следващата година ще имаме изцяло обновена пешеходна зона, гарантира Фандъкова.

Водещи новини

Още новини