Радев: Не познавам командир, който да желае гибелта на своите подчинени

Novini.bg
share

Искам да поздравя всички хора със сини пагони, всички военни от въздушните сили. Тази година празникът е помрачен от смъртта на двама летци. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев по повод празника на авиацията и трагедията на "Граф Игнатиево" от средата на септември. 

"Няма как да коментирам хипотези преди да са налични всички факти относно катастрофата. Вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят комисиите, са неетични и неморални", каза Радев.

"Не познавам командир, който да желае гибелта на своите подчинени - инциденти се случват и в най-добрите и модерни военновъздушни сили", допълни държавният глава. 

Румен Радев участва в Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили

Летателната работа е изключително сложна и високорискова работа, разкри Радев. 

В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. И допълни, че според него и Комисията по отбрана към Народното събрание трябва да се заеме с казуса. 

Ген. Цанко Стойков за трагедията в "Граф Игнатиево": Докладът обективно отразява полета, който пилотите са изпълнили

Висшият съдебен съвет и изборът на нов главен прокурор 

"Този ВСС и всичките му действия не вдъхват доверие нито в професионалните среди, нито в обществото. Този Съдебен съвет няма легитимност за назначаване на главен прокурор."

Водещи новини

Още новини