Йотова ще открие 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика

Bulphoto
share

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Илияна Йотова с предложение: Партиите, купуващи гласове, да не участват в избори

БТА припомня, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика бе открит на 5 октомври 2023 г. в Националния дворец на културата (НДК). В рамките на събитието бяха изложени продукти, изработени в социални предприятия. Коледни играчки, керамични съдове, бижута, пана, картини, текстилни изделия бяха само част от нещата, които можеше да се видят на изложението. 

Водещи новини

Още новини