ГЕРБ сигнализираха за "фрапантен случай" със строеж в "Овча купел"

Novini.bg
share

Не е въпрос само на законосъобразност, а и на целесъобразност. В тази процедура не е участвала нито една друга компания, от всички 6 500. Отново този щастлив строител за по-малко от 3 месеца е успял да убеди кмета на "Демократична България" (ДБ), че той единствен в държавата може да построи тези улици. Това каза на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Георги Георгиев.

"Чл. 110 от Закона за обществените поръчки изрично предвижда право на кмета на района, когато има само един участник, за да се гарантира конкуренция, защото именно тя ражда качеството и дава по-добри цени, да се продължи процедурата доката не се явят и други или да се прекрати и обяви на ново. Настояваме за незабавно прекратяване на процедурата и пълна проверка на случая. За нас това е еманация на управлението на публичен ресурс от страна на ДБ в София и сред причините гражданите да не вярват на институциите", добави той.

Георгиев, ГЕРБ: Във ветото на Радев върху Закона за адвокатурата има абсурдни мотиви

И уточни: "Не е въпрос на политическо заяждане между ГЕРБ и ДБ. Говорим за манталитет при отношението към гражданите и безпардонно неналагане на закона. Винаги ли на тази щастлива компания и излиза късметът в "Овча купел", има ли други процедури и други отношения с общината и какъв ще бъде отговорът на всяко от отговорните за случилото се длъжностни лица", 

Водещи новини

Още новини