Ангел Славчев, "Възраждане": Законът за чуждите агенти няма за цел да вкара някого в затвора

Кадър БНТ
share

Законът за чуждестранните агенти няма да вкара някого в затвора, просто искаме да осветлим кой откъде и как се финансира. Това коментира в "Денят започва" по БНТ депутатът от "Възраждане" Ангел Славчев.

"Този законопроект стимулира да спре външни организации да се мешат в работата на България. В България работят много външни служби и има изключително високо влияние на чужди организации, които се финансират отвън - няма значение дали от Русия или Америка. Всеки, който получава такова финасиране, ще бъде обявен на един сайт. Същото е като темата за педофилите - да има публичен списък на осъдените за педофилия".

По думите на Славчев не трябва да се регистрираш като чужд агент, ако получаваш пенсия от друга държава или награда от международно състезание.

"Това е просто един регистър, в който ще знаем кой откъде е финансиран - включително аз, или Костадин Костадинов, или вие - няма разлика. Това е начин да проверим и дали спекулациите по наш адрес са верни. Това означава ние сами да си отрежем клона, на който седим".

Славчев коментира и проблема с вендинг машините за лекарства - смята, че това е само "закърпване" на положението, но е необходимо за хората.

"Тези автомати, от които ще може да си купите лекарства, които не са с рецепта, са едно междинно състояние на системата. Факт е, че няма аптеки в населените места, което е най-големият проблем. Трябва да помислим за хората".

Парламентът прие на първо четене да има вендинг машини за лекарства

"Възраждане" ще се борят да управляват в следващия парламент - с кого обаче - щяло да стане ясно след изборите.

"Нашата задача е да спечелим гласовете на хората. Предлагаме разумни решения и сме стабилни на фона на всичко останало в парламента. Факт е, че ние се покачваме. Хората трябва да гласуват, защото апатията в обществото е причината да ходим 6 пъти на избори", каза Ангел Славчев.

Водещи новини

Още новини