Терзиев: Скъпи деца, пред вас стоят предизвикателства, но не се отказвайте!

Булфото (архив)
share

Честит първи учебен ден! Това написа във фейсбкук столичният кмет Васил Терзиев и пожела: 

'Това е денят, в който с еднакво вълнение деца, учители и родители заедно прекрачваме прага на училището. Ден, който носи празничност, надежди и планове за бъдещето. За първокласниците – незабравим момент, изпълнен с трепет и очакване.

Скъпи учители, благодарим ви за усилията, отговорността и грижите, които полагате за нашите деца. Вие отваряте врати към нови светове и давате на младите хора криле за полет към знанието. Няма нищо по-ценно от един вдъхновяващ учител. Както Петко Славейков е казал: „Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си.“ Вие изграждате това бъдеще, като вдъхновявате и подкрепяте нашите деца.

Благодарим на всички вас – директори, възпитатели и медицински специалисти – които сте посветили времето и енергията си на децата ни. Вашите усилия и отдаденост гарантират успеха на новото поколение.

Скъпи деца, мечтайте смело, работете усърдно и поемайте отговорност за своето образование! Пред вас стоят предизвикателства, но не се отказвайте! Бъдете любопитни и търсете отговорите на своите въпроси. Само така ще успеете да осъществите както своите мечти, така и тези на другите. Уважавайте своите учители.

На добър час!"

Водещи новини

Още новини