Министърът на културата Найден Тодоров се срещна с македонския си колега Зоран Лютков

МК
share

Министърът на културата Найден Тодоров проведе протоколна срещна с колегата си от Република Северна Македония Зоран Лютков.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1319

Двамата събеседници дадоха висока оценка за сътрудничеството между България и Република Северна Македония в областта на културата и изкуствата.

Министър Лютков използва възможността да покани министър Найден Тодоров на постановката „Набуко“ в Софийската опера и балет тази вечер, с която гостува Национална опера и балет на Република Северна Македония.

В този контекст по време на разговора двамата министри дискутираха различни възможности за обмен на театрални и оперни постановки, както и разменено участие в рамките на големи културни фестивали в двете страни. Бе споделен опит в областта на развитието на творческите индустрии.

Румен Радев посрещна Гордана Силяновска-Давкова

Двамата министри се обединиха около тезата, че културата е един от мостовете, който може да дoпринесе за развитието на добросъседски отношения и изразиха готовността си да продължават да работят за издигането на още по-високо равнище културното сътрудничество между България и Република Северна Македония.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1319

Водещи новини

Още новини