Настимир Ананиев: Подготвя се нова сглобка с ГЕРБ, ДБ вече са казали "да"

БТВ
share

На изборите за 47-о Народно събрание 840 000 души гласуваха за "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Хората, които гласуваха вдясно, припознаха партиите като носители на промяната. Тогава се оказа, че "Демократична България" беше "по-малкото зло", истинската алтернатива беше "Продължаваме промяната". Това по някакъв начин е напрегнало колегите от "Демократична България", които по някакъв начин все още продължават да дърпат "Продължаваме промяната" надолу. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на "Волт" Настимир Ананиев по повод отпадането на политическата сила от коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България". Припомняме, че "Волт" беше мандатоносител на "Продължаваме промяната" при първото участие на партията в парламентарни избори през 2021 г.

Ананиев отбеляза, че в сегашния парламент депутатите на "Продължаваме промяната" намаляват драстично, за разлика от тези на "Демократична България".

"Волт" искаше в коалиционното споразумение да се сложат няколко изрични текста. Едното е свързано с политики, другото е в листите да се сложат млади хора, до 39 г., да се даде път на някакво ново лидерство, което трябва да се случи. Третото ни искане - в коалиционното споразумение да се включат партии, с които да не си говорим в 51-то Народно събрание, беше проблемът. Тези партии са ГЕРБ и ДПС, уточни лидерът на "Волт".

ПП: Оставаме признателни за съвместната си работа с "Волт" и им желаем успех

От човек от "Продължаваме промяната" разбрах, че три часа преди да подпишем коалиционно споразумение от "Демократична България" са настоявали "Волт" да не бъде част от споразумението. Моята версия е, че се подготвя нова сглобка с ГЕРБ, и "Демократична България" вече са казали "да". В момента се чудят в какъв целофан да бъде облечена тази нова сглобка, коментира Настимир Ананиев.

"Волт" и аз винаги сме били против такава сглобка. "Продължаваме промяната" дойде с големи заявки. Там има хора, които все още могат да направят самата промяна. А в момента те стават заложник на "Демократична България", каза още Ананиев.


 

Водещи новини

Още новини