Акад. Денков: Законопроектът на "Възраждане" предлага български студенти със стипендии от чужбина също да бъдат обявени за "чуждестранни агенти"

Булфото архив
share

Преходът от демокрация към диктатура задължително минава през подмяна на образованието с пропаганда срещу различни граждански групи и заглушаване на гражданския сектор. Затова ще се противопоставим категорично на законопроекта за “чуждестранните агенти” във вида, внесен от „Възраждане“. Това обяви в своя Фейсбук профил бившият премиер и депутат от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" акад. Николай Денков.

"Законопроектът предлага, например, български студенти със стипендии от чужбина да бъдат обявени за "чуждестранни агенти". Предвижда сериозни ограничения върху преподавателската и научната дейност. Удря и гражданските организации, които са най-добрата противоотрова на опитите за еднолична, диктаторска власт, подобна на режима на Путин.

"Възраждане" внесе в деловодството на НС Законопроект за чуждестранните агенти

Този пореден пропаганден опит за разделяне на обществото ни всъщност е опит за осакатяване на бъдещето на младите хора в България.

Няма да го допуснем!", категоричен е той.

Водещи новини

Още новини