Десетте общински структури на ДПС в област Велико Търново се присъединяват към "ДПС - Ново начало"

Novini.bg/ Canva
share

Десетте общински структури на Движението за права и свободи в област Велико Търново се присъединяват към "ДПС - Ново начало". Решението е взето с мнозинство на проведения разширен Областен съвет.

"Движението за права и свободи в област Велико Търново е живо, единно и целеустремено, въпреки разривите по горните етажи на партията", коментира Гюнай Далоолу, областен председател на партията, който беше един от десетте областни лидери, изключени, според решението на почетния председател Ахмед Доган.

27 от 33-мата членове на Областния съвет на ДПС са взели решение областната структура да подкрепи "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски на предстоящите парламентарни избори. Решението ще бъде изпратено до Централното оперативно бюро на партията.

Делян Пеевски: Една стотинка на никой не дължа

"Ние сме устремени и съм убеден, че на тези избори "ДПС - Ново начало" ще се борим отново да бъдем трета политическа сила в областта, отново да имаме народен представител", посочи Гюнай Далоолу.

Общинският съветник и заместник областен председател Сунай Мунков коментира, че пред депесарите в областта от дълго време е стоял въпросът:

"Ние предатели ли сме или сме предадени? Отговорът на всички беше, че сме предадени".

В последните няколко вота водач на листата на ДПС в региона беше Йордан Цонев, също подкрепящ Пеевски. Сега общинските структури искат за водач местен човек.

Председателят на областната младежка организация Санер Узунали и заместник областният управител Мастън Мастънов остават поддръжници на Доган.

Във Великотърновска област ДПС има около 4300 членове.

Водещи новини

Още новини