Тимур Халилов: Пеевски и кохортата около него искат да присвоят марката "Движение за права и свободи"

Novini.bg
share

Има едно ДПС – то е създадено от почетния председател д-р Ахмед Доган и е на всички хора, които споделят неговите принципи и идеали. Делян Пеевски и хората около него са изключени от ДПС и не представляват волята на нашите избиратели. Коалицията, създадена от Пеевски, е националистическа, а не е евроатлантическа и това личи от програмите на партньорите в нея. Именно затова тя няма как да представлява избирателите на Движението за права и свободи. Тази категорична позиция изрази мна брифинг в Народното събрание Тимур Халилов.

Той отправи повторен призив към българската политическа класа за категорично дистанциране от Делян Пеевски. „Така, както смело реагираха евроатлантическите ни партньори чрез персонални санкции и категорични декларации срещу него и неговите действия. Днес, повече от всякога имаме нужда от решителност в действията и бягство от страха за личното и партийното благо“, подчерта Халилов.

От Движението разчитат държавността да възтържествува на мястото на мутренските подходи на Делян Пеевски. 

Кои са партиите, участващи в коалициите на двете ДПС?

„След безпрецедентната намеса на група народни представители на изключения от ДПС Делян Пеевски, които на 2-ри септември с мутренски подходи възпрепятстваха работата на членовете на ЦИК, днес бихме искали да запознаем обществеността с истинските лица на „възродителите“ от Коалиция „Ново начало“ и истинската им цел да унищожат ДПС. Информираме обществеността за заявление, подадено от Делян Пеевски за заличаване на регистрацията на ДПС, допусната до участие в частичните избори в Община Омуртаг и редица други кметства на 20-ти октомври 2024 г. Делян Пеевски подаде заявление за заличаване на регистрацията на ДПС за участие в новите предсрочни избори на 20.10.2024 г. С упоменатото заявление, подадено от Коалиция „Ново начало“, евроатлантическата маска на Пеевски падна окончателно. За всички стана ясно, че той и кохортата около него никога не са представлявали избирателите на Движението за права и свободи, никога не са работили за интересите на Движението за права и свободи и истинската им цел е да унищожат окончателно партията и да присвоят марката Движение за права и свободи. С решение на ЦИК от 4-ти септември заявлението за заличаване на регистрацията на ДПС е отхвърлено. И отново – с решение на ЦИК е отказана регистрация на псевдо-евроатлантическата коалиция на „възродителите“ от „Новото начало“ за участие в новите и предсрочни избори на 20-ти октомври 2024 г. Разчитаме държавността да възтържествува и при останалите решения, които ще бъдат взети занапред във връзка с опитите за незаконно присвояване и унищожаване на Движение за права и свободи“, обясни Халилов.

Той за пореден път хвърли светлина върху това, че Делян Пеевски е изключен от ДПС, следователно няма как да говори от името на Движението. „Очакваме органите, които на 2-ри септември бяха възпрепятствани по безпрецедентен и брутален начин да вършат работата си, да се отърсят от зависимости, ако има такива, и да направят необходимото“.

Водещи новини

Още новини