Балабанов: Ниската избирателна активност прави услуги на такива, които се мислят за държавници

Bulfoto
share

Трябва да се мотивира българското общество, което да даде алтернатива. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос дали разпадът на партии няма да доведе до по-ниска избирателна активност и по-малка легитимност на партиите в следващия парламент.

По-ниската избирателна активност прави услуги на такива, които се мислят за държавници в момента, а всъщност отдавна трябваше да са на друго място, коментира депутатът и посочи имената на Делян Пеевски и Бойко Борисов. Тежестта на гражданите ще определи каква ще бъде представителността на 51-ия парламент, каза също Балабанов преди началото на новата сесия на 50-ия парламент, която се открива днес.

Изненада беше за всички в този 50-и парламент да видим разпад в тези политико-икономически структури в държавата, но в крайна сметка гражданите гледат и ще си направят сериозно изводите какво ще изберат след малко повече от месец – ще изберат разпада или разума, заяви депутатът от ИТН. Балабанов счита, че неговата формация е показала на цялото общество, че може да си говори с останалите политически сили, когато на масата са поставени не личностите и постовете, а важните за държавата законопроекти и приоритети.

За съжаление обаче егото на конкретни политически лидери хвърли държавата в криза, каза той. По думите му виновниците за сегашната политическа криза са Бойко Борисов и Кирил Петков. Запомнете името на Кирил Петков, защото в последния момент на третия мандат имаше възможност и мнозинство за правителство извън ДПС и ГЕРБ, каза Балабанов. Имаше мнозинство за антикорупционна и съдебна реформа, но човекът, който избра да ходи на избори, се казваше Кирил Петков, твърди депутатът от ИТН, пише БТА.

Балабанов: Слабо ме интересуват процесите в ДПС, така че да се оправят

Депутатите се събират отново на заседание след лятната си ваканция, която прекъснаха за извънредно заседание на 27 август за клетвата на втория служебен кабинет с премиер Димитър Главчев. Предсрочните парламентарни избори ще бъдат на 27 октомври. 

Водещи новини

Още новини