Ексминистрите Каракачанов, Сандов и Ревизоро коментираха скандалите в ДПС и изборите

БТВ
share

Войната между Доган и Пеевски, раздорите в БСП и изборите - коментар на трима бивши министри. 

"Лошото е, че скандалът в ДПС ще завладее предизборната кампания, което пречи на демокрацията", смята бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов. 

"Ако битката между Доган и Пеевски завърши без кръв, ще е добре. В смесените райони битката се прехвърля в структурите. Не може институциите да гледат равнодушно какво се случва в една етническа партия. ДПС започна и продължава като етническа партия, заедно с купения цигански вот, тази война може да се превърне в етнически конфликт", каза лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Илхан Андай: Тези дни шегата с абревиатурата ДПС е "Доган прави сараи"

"Предалите Нинова бяха най-близките ѝ хора. В ДПС българите бяха слагани за цвят, за да казват, че не са етническа партия, а са такава. Сега българите предадоха Доган. Изборите за тази партия или партии ще са борба за портфейли", коментира бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро.

Според Каракачанов служебния кабинет е правителство на ГЕРБ и ДПС с превес към втория, плюс с един-двама души на Радев. "В битката за налагането на еднолична власт Конституцията беше пренаписана, защото Радев не им влизаше в играта."

Тези избори няма да са последните, пак няма да могат да направят правителство, допълни председателят на ВМРО.

За да не дразни другите партии, Борисов каза, че този път няма да пълни зали, за да може после да има разговор за правителство, смята Ревизоро. 

"Няма принципи и кауза, след 8 пъти избори защо президентът не беше инициатор на една нова кръгла маса между партиите по основните проблеми в държавата. Ще видите, че на тези избори активността ще е по-ниска, защото хората виждат, че тези на власт гледат само как да си напълнят джобовете", разкри Красимир Каракачанов. 

"Над 10% от населените места нямат достъп до вода, това са основни проблеми на държавата", допълни Сандов. 

Безотговорност, липса на гръбна и на национални интереси - стига управления от посолства, призова Каракачанов. 

Водещи новини

Още новини