Тимур Халилов: Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана!

Булфото (архив)
share

"От пет дни насам гражданите нямат достъп до тази улица и няма аргумент, с който да убедите гражданин на свободна, европейска България, че той не може да влезе в тази улица, която е публична собственост. В имота влизат само определени лица и това, което се снима вътре нас ни интересува", това заяви Тимур Халилов във  видео, разпространено във фейсбук страницата „ДПС пресцентър“, Халилов добави, че от 5 дни насам гражданите нямат достъп до улицата в столичния квартал Бояна.

"Чл. 33 ал.1 от Конституцията на Република България гласи: Жилището е неприкосновено. Без съгласието на обитателя му никой не може да влиза и да остава в него, освен случаите, изрично посочени в закона", заяви депутатът.

"Това, което се случва тук може да се случи на всеки един човек! Днес темата, която интересува обществото, е как може улица да се затваря за достъп за гражданите и как може дом, обитаван от обитател да бъде отнет по този начин със самоуправство? Всеизвестен факт е, че този дом се е обитавал от д-р Ахмед Доган в продължение на 20 години и тук се е извършвала дейност, свързана с ДПС и сега да се поставя под съмнение, че този дом е бил обитаван от него", каза още Халилов.

"Нека медиите да насочат вниманието си към това как улица може да бъде затваряна за придвижване, как може дом, обитаван 20 години от човек, да бъде узурпиран по този начин", добави народният представител.

"Не сме спокойни за сигурността на г-н Ахмед Доган, той в момента няма охрана!", каза още Тимур Халилов.

Собственикът на сарая на Доган в „Бояна” го отвори за медии

Водещи новини

Още новини