Свиленски: Не мога да приема морален съдник на моето поведение да бъде Атанас Зафиров

БНТ
share

Със 105 гласа нямаше в Националния съвет. Това решение беше взето без кворум. На три пъти беше заявена проверка на кворума, Кристиан Вигенин отказа. Това заяви Георги Свиленски в предаването "Денят започва" по БНТ.

Припомняме, че вчера на заседание на Националния съвет на партията изключи Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. 

Не мога да приема морален съдник на моето поведение да бъде Атанас Зафиров. Няма да позволя хора самонастанили се да дават оценка. За първи път видях полиция на "Позитано", която не пуска социалисти. За първи път виждам вътре да има охранителна фирма, добави Свиленски.  

По думите му вчера Корнелия Нинова е внесла точка за свикване на Конгрес. "Виждаме в тези хора страх от Конгреса", каза още той. 

Корнелия Нинова и приближените ѝ съпартийци бяха изключени от БСП

Относно лявото обединение за предстоящите избори, Свиленски коментира: "Казва Зафиров ще се включат 20 партии. Той не е наясно кои са му коалиционните партньори. Няма коалиционно споразумение". 

Свиленски показа решение на съда, според което Корнелия Нинова е председател на партията. "Няма да ни видите да се редим на опашка, за да се регистрираме за предстоящите избори. Има време", допълни още той. 

Водещи новини

Още новини