Димитър Главчев пред областните управители: Звънете на министрите, не ги жалете

share

Служебният премиер Димитър Главчев се срещна с областните управители. В Министерски съвет обсъждат мерки свързани с пожарите и безводието в страната. 

Всички областни управители ще получат номерата на министрите, ще имат пряка комуникация с тях. Призовавам ви да се свържете с кметовете, които да ви предават проблемите в населените места, добави служебният премиер. 

"Звънете на министрите, не ги жалете", обърна се Главчев към областните управители. "Убеден съм, че ще стане тази комуникация. Ако не стане – можете и на мен да звъните, за да подобря процеса по взаимодействие", каза още той. 

"Проблемът с безводието не е от сега, но всички ще се съгласите, че 50% загуби по водопреносната мрежа е абсолютно прахосничество и абсолютно недопустимо на фона на всичко, което се случва във връзка с климатичните проблеми. Министрите формират общата политика в ресора, а областните управители са трансмисия между централното ръководство и хората по места. Координацията между тези две звена трябва да е много непосредствена и бърза с оглед на това да бъдат решавани проблемите", отбеляза още министър-председателят. 

Заради безводието: Главчев се среща с областния управител на Плевен

Най-важното е да се стигне до хората. Има проблеми, които не са решавани с години. Видяхме при пожарите и градушките, че нещата могат да се случват бързо. Искаме да се случват още по-бързо. Трябва да се насочим към превенция. По-лесно е да има превантивни мерки, посочи още Димитър Главчев. Служебният премеир призова да се вземат превантивни мерки за евентуални наводнения през следващите месеци. 

По темата с изборите – областните управители са отговорни. Целта ни е да се проведат честни, прозрачни и свободни избори. Ако имате сигнали – подавайте ги. Аз ви гарантирам, че ако някой си прави други сметки, ще има много проблеми, заяви още Главчев. 

Водещи новини

Още новини