Заради безводието: Частично бедствено положение в село Татари

  • 21 август 2024 10:43

  • 155
  • 0
Заради безводието: Частично бедствено положение в село Татари
© Pixabay

Частично бедствено положение е обявено в село Татари, община Белене. То е в сила от вчера в 11:30 часа. Това съобщи за БТА кметът на общината Милен Дулев, който е издал заповедта.

Причината за предприемане на тази мярка е безводието в селото, което продължава вече около 50 дни, каза Дулев.

По думите му в момента се работи по възстановяване на неизползвани стари водоизточници, които да помогнат за решаването на проблема. Те се почистват като прогнозите са, че до две седмици може да бъдат включени към водоснабдяването на населеното място и да бъде прекратено частичното бедствено положение. 

Община Белене и "Водоснабдяване и канализация" ЕООД осигуряват водоноски за жителите на селото. Четири пъти сме снабдявали хората и с минерална вода в туби от по десет литра, допълни кметът на община Белене. В село Татари живеят около 200 души.

Воден режим в Севлиево и селата от общината

Проблеми с водоснабдяването към момента има и в още едно село в крайдунавската община – Петокладенци. То заедно със село Стежерово, община Левски, ползват един водоизточник. Въведен е режим като водата се спира за 20 часа и се пуска за четири. 

Припомняме, че от 12 август е въведен режим на водата в градовете Плевен, Долна Митрополия, Тръстеник, селата Биволаре, Бохот, Брестовец, Буковлък, Къшин, Ласкар, Николаево, Опанец, Победа, Ралево, Тодорово и Ясен. Преди тази дата на режимно водоснабдяване минаха и други населени места в областта. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини