Илхан Андай: Доган най-сетне се престраши и обяви война на Пеевски

Нова телевизия
share

Като съобщение за проведено заседание на Централното оперативно бюро, това съобщение покрива всички атрибути за фейк новина. Категорично няма кворум. Вчера в летния сарай е имало сбирка, седянка с участие на по-малко от половината бюро и изключените депутати. Актуалното състояние на ДПС е с двама съпредседатели - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Доган не фигурира никъде. Ахмед Доган не фигурира от 11 години никъде в това актуално състояние. 

Това заяви Илхан Андай в ефира на Нова телевизия. 

Единствената истинска новина е, че най-сетне Доган се престраши и обяви война на Пеевски, смята Андай. 

По думите му събранието вчера цели да привлече на страната на Доган тези от ДПС, които все още се колебаят. "Това е ход за облъчване с идеята да се получи много важен сбор. Липсват им 25 души за заседанието на Национална конференция, където единствено може да бъде освободен Пеевски", каза още той. 

Пеевски може да обжалва изключването си като председател на ДПС

Според журналистът Мехмед Юмер по въпроса с устава трябва да се произнесе съдът. "Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха овластени от председателя Ахмед Доган на Националната конференция. Тоест по всички белези трябва да кажем, че това може да стане само на подобна конференция. Кризата в ДПС вкарва качествено нова криза в българския политически живот". "И преди изборите тя се задълбочава", добави още той. 

Кризата в ДПС е толкова дълбока, че крилото на Доган трябва да демонстрира жизнени функции. Пеевски при всички възможни поводи взима дума в медиите. И другото крило трябва да бъде в медиите. Тези неща не ме учудват. В ДПС не се изгради демократична структура, управляваше се авторитарно. И партийното ядро не виждаха дефект. Когато Доган се оттегли партията не знаеше как да продължи, коментира Мехмед Юмер.

Водещи новини

Още новини